Archief afvoeren

Wanneer de wettelijke bewaartermijn persoonsgegevens is verlopen is het verstandig om uw archief te gaan opruimen. Dit kan door zelf papier te vernietigen door middel van een papierversnipperaar of door uw vertrouwelijke documenten te verzamelen in een vertrouwelijk papiercontainer. Wastenet inzameling komt vervolgens uw papier ophalen en zal op een deskundige manier de administratie vernietigen.

Offerte aanvragen

N

Container gratis geplaatst

Rolcontainers voorzien van brievenbusgleuf worden binnen één week gratis geplaatst.

N

Gecertificeerde inzamelaars

De rolcontainers worden afgevoerd door CA+ gecertificeerde inzamelaars.

N

Recycling nieuw papier

Het vernietigde archiefpapier wordt na inzameling gerecycled tot nieuw papier.

Bewaarplicht administratie

De bewaartermijn van archiefdocumenten voor bedrijven is verschillend. Zo moeten bedrijven vanwege de bewaarplicht van de belastingdienst 7 tot 10 jaar hun bankafschriften bewaren. Voor de bewaartermijn voor een personeelsdossier of de bewaartermijn klantgegevens gelden er echter weer andere regels.

Wanneer deze termijnen zijn verlopen is het raadzaam om de documenten door een professioneel datavernietigingsbedrijf te laten vernietigen. Wanneer dit niet gedaan wordt riskeer je dat vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen en ben je in strijd met de AVG wetgeving. Via Wastenet huurt u eenvoudig een afgesloten rolcontainer voor uw vertrouwelijk documenten en bent u er zeker van dat uw archief op een veilige manier wordt afgevoerd en vernietigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Archiefvernietiging

Wanneer u bij ons een container huurt, wordt deze binnen één week gratis geplaatst. De container is voorzien van een brievenbusklep, waar alleen de CA+ gecertificeerde inzamelaar de sleutel van heeft. Wastenet inzameling werkt uitsluitend met CA+ gecertificeerde archiefverwerkers. De CA+ norm verzekert dat de vertrouwelijke documenten binnen 24 uur na inzameling vernietigd zijn. Ook tijdens het transport worden er een aantal veiligheidsregelingen getroffen. Zo worden er speciale vrachtauto’s met sluitkleppen ingezet en zijn alle medewerkers uitgebreid gescreend. Na inzameling worden de papieren binnen enkele seconden zo versnipperd dat de data onleesbaar wordt. De snippers kunnen vervolgens weer worden gebruikt voor de productie van nieuw papier.

Container huren

 

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur