Afvalsoorten

Dat er zoveel afvalsoorten zijn heeft allemaal te maken met de recycling en vernietiging ervan. De ene afvalsoort lost op in water, het ander wordt verbrand, verdampt, of wordt omgesmolten tot nieuwe grondstoffen. Om afval zo goed mogelijk te verwerken is het belangrijk afval te scheiden. Door middel van recycling gaan we duurzaam om met onze grondstoffen en besparen we ook nog eens flink op kosten. Gescheiden afval is namelijk veel goedkoper om af te voeren dan ongescheiden afval. Heeft u een afvalsoort die er niet bij staat? Neem contact op met onze klantenservice. Dan zoeken wij de best passende oplossing.

Rolcontainers

Voor de volgende afvalsoorten wordt (gratis en binnen één week) een rolcontainer geplaatst. Deze wordt op abonnementsbasis geleegd of indien gewenst op afroep. De tarieven zijn op basis van het abonnement en altijd inclusief alle kosten, maar exclusief BTW.

Restafval

Restafval is het afval dat niet meer gescheiden wordt. Denk aan theezakjes, koffieprut, plastic verpakkingen, etensresten van de lunch etc.

Lees verder

Flessenglas

Flessenglas zijn lege (wijn)flessen, glazen en potten. Een container voor flessenglas wordt vaak bij horeca bedrijven geplaatst. Glas is 100% recyclebaar.

Lees verder

Koffiedik

Een medewerker drinkt gemiddeld vier koppen koffie per dag. Wanneer er voor vers gemalen koffie wordt gekozen blijft er dus veel koffiedik over. Dit wordt gecomposteerd.

Lees verder

Papier en karton

Papier en karton is 100% recyclebaar. Om verspilling te voorkomen kan papier en karton het beste gescheiden worden van het restafval.

Lees verder

Organisch afval

Organisch afval ofwel Swill is voedsel zonder verpakking en (gegaarde) etensresten uit de keuken. De kleine rolcontainer past in de krappe keuken.

Lees verder

PMD

PMD staat voor Plastic- Metalen- Drinkverpakkingen. Het scheiden van PMD bedrijfsafval is nu mogelijk in heel Nederland.
Doet u ook mee?

Lees verder

Archiefvernietiging

Als de bewaartermijn van vertrouwelijke documenten is verlopen moeten deze vernietigd worden. Dit gebeurt veilig volgens de CA+ richtlijnen.

Lees verder

Kartonnen bekers

Kartonnen bekertjes kunnen goed worden gerecycled. Ze worden  apart van papier en karton ingezameld vanwege de plastic coating aan de binnenkant.

Lees verder

Bouwafval containers

Voor bouwafval plaatsen we op bouwlocaties in heel Nederland afzetcontainers. Voor de containers in de maten 3m3, 6m3 en 10m3 zijn all-in tarieven beschikbaar. Voor grote klussen kunnen we ook 12m3, 20m3 en 40m3 containers plaatsen. Bij grote containers en uitzonderlijke afvalsoorten wordt de container gewogen en krijgt u achteraf een weegrapport.

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval is gemengd afval dat vrijkomt bij het verbouwen. Op locatie wordt het afval gesorteerd en na inzameling zo veel mogelijk gerecycled.

Lees verder

Vlakglas

Vlakglas is glas uit de woning- en utiliteitsbouw. Dit hoort niet bij het bouwafval. Schoon vlakglas is 100% herbruikbaar.

Lees verder

Schone grond

Nadat is gecheckt of de grond schoon verklaard is (o.b.v. het adres), wordt de grond afgevoerd en direct gestort. Er mag daarom niets anders in de container.

Lees verder

Schoon puin

Schoon puin is één afvalsoort, het zijn afgeleiden van steen: beton, tegels, bestrating en cement. Het wordt niet gesorteerd maar direct vergruisd voor hergebruik.

Lees verder

Groenafval

Groenafval wordt direct gestort. Hiervan wordt compost gemaakt dat vervolgens weer hergebruikt wordt.

Lees verder

Elektrisch afval

Onder elektrisch afval vallen kleine apparaten zijn zoals opladers of smartphones, maar ook
grote apparaten zoals wit- en bruingoed.

Lees verder

Dakafval

Dakafval, zoals golfplaten, bitumen en teer moet apart worden afgevoerd van het bouw- en sloopafval. Asbest (gelijkend materiaal) mag niet bij het dakafval.

Lees verder

Gemengd hout

Houtafval bestaat uit 3 klassen.
We kunnen A-hout (onbehandeld), B-hout (o.a. sloophout) en C-hout (geïmpregneerd) afvoeren.

Lees verder

Garage + oliehoudend afval

Wastenet inzameling heeft veel ervaring met het afvoeren van garage-afval. Afgewerkte olie wordt vanaf 2.000 liter kosteloos ingezameld. Wilt u nieuwe drums kopen? Deze kunnen wij u tegen een scherp tarief leveren. Naast de garage specifieke afvalsoorten plaatst Wastenet inzameling rolcontainers voor restafval en papier- en karton. Echt al het afval door één bedrijf geregeld dus.

Afgewerkte olie

Na het doorgeven van de opdracht wordt de olie binnen 2 weken ingezameld. Vanaf 2.000 liter afgewerkte olie is de inzameling kosteloos.

Lees verder

Oude banden

Voor banden krijgt u, afhankelijk van het aantal en de staat van de banden, een opbrengst. Dit verrekenen we aan het eind van de maand uw afvalkosten.

Lees verder

Accu's

Voor (lood) accu’s ontvangt u een opbrengst o.b.v. de actuele accuprijs. Wij plaatsen een AccuBak welke (ten minste) elk jaar wordt omgewisseld.

Lees verder

Speciale afvalsoorten

Wastenet inzameling streeft ernaar om voor alle afvalsoorten een oplossing te verzorgen. Heeft u een afvalsoort dat niet tussen de genoemde afvalsoorten staat? Neem contact met ons op. Wij zoeken het graag voor u uit.

Frituurvet en -olie

Frituurvet wordt ingezameld in drums of in een rolcontainer. Het wordt vervolgens gerecycled tot o.a. biogas. Per kilo ontvangt u een vergoeding.

Lees verder

EPS (piepschuim)

Piepschuim wordt samen met de papier/karton container in folie zakken afgevoerd. U spaart op tot een grote hoeveelheid.

Lees verder

Metaal

Metaal wordt omgesmolten en hergebruikt. Afhankelijk van de soort, de hoeveelheid en de zuiverheid, ontvangt een opbrengst per kilo.

Lees verder

Vetafscheider

Door de vetafscheider regelmatig te laten leegzuigen en door periodiek onderhoud (reiniging) te plannen, voorkomt u onnodige kosten.

Lees verder

Kunststof

Kunststof afval zijn de restproducten die overblijven bij de productie van plastic producten. De resten worden gereycled tot nieuwe producten

Lees verder

Boor-slijp en walsolie

Is een mengsel van water en olie dat gebruikt wordt voor het koelen bij boren, slijpen en walsen. Dit mengsel bevat vaak metaal en/of zand deeltjes.

Lees verder

Plastic folie

Grote hoeveelheden plastic folie worden ingezameld in een foliezak. De zakken worden samen met een papier/karton container afgevoerd.

Lees verder

Chemisch afval

Chemisch afval zijn schadelijke stoffen. We gaan altijd bij elke opdracht na wat de richtlijnen zijn voor het afvoeren.

Lees verder

Afvalwater

Afvalwater ontstaat tijdens productieprocessen. Omdat het vanwege de vervuiling niet in het riool terecht mag komen wordt het opgeslagen in drums of tanks.

Lees verder

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur