Kartonnen bekers

Kartonnen bekertjes zijn goed te recyclen en kunnen daarom het beste gescheiden worden ingezameld. Omdat de binnenkant van de bekers een coating hebben, worden de bekers apart van het papier- en kartonafval ingezameld. Van de kartonnen bekers kunnen nieuwe producten worden gemaakt zoals wc-papier en hygiënedoekjes. Zowel het karton als het polyethyleen van kartonnen bekers wordt verwerkt tot nieuwe grondstof. Daarnaast zorgt het gescheiden inzamelen van kartonnen bekers in het bedrijfsleven voor een flinke kostenbesparing, omdat het de stroom restafval verminderd. Voor het opsparen en inzamelen van kartonnen bekers is een speciale container beschikbaar.

Kartonnen bekers

Omdat de kartonnen bekers aan de binnenkant een coating hebben, worden ze apart van het papier- en kartonafval ingezameld. Van de kartonnen bekers kunnen nieuwe producten worden gemaakt zoals wc-papier en hygiënedoekjes. Zowel het karton als het polyethyleen van kartonnen bekers wordt verwerkt tot nieuwe grondstof. Daarnaast zorgt het scheiden kartonnen bekers in het bedrijfsleven voor een flinke kostenbesparing, omdat het de stroom restafval verminderd. Voor het opsparen en inzamelen van kartonnen bekers is een speciale container beschikbaar.

Wist u dat?

Jaarlijks komen er zo’n 3 miljard kartonnen bekers bij het restafval terecht. Hier valt dus nog een grote milieuwinst te behalen.

Afval scheiden? Combineer kartonnen bekers met…

Vertrouwelijke documenten

Restafval

Restafval is het afval dat niet gescheiden wordt, maar direct verbrand. Denk aan theezakjes, koffieprut, plastic verpakkingen, etensresten van de lunch etc.

Papier en karton

Papier en karton

Papier en karton is 100% recyclebaar. Om verspilling te voorkomen kan papier en karton het beste gescheiden worden van het restafval.

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Mail ons
Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur